İTHİB Ticaret Heyeti Tahran’da Yoğun İlgi İle Karşılandı

İTHİB Ticaret Heyeti Tahran’da Yoğun İlgi İle Karşılandı

            İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları (İTHİB) tarafından İran’ın başkenti Tahran’a yönelik olarak  11-14 Kasım tarihleri arasında düzenlenen Sektörel Ticaret Heyeti İranlı alıcıların yoğun  ilgisi ile getçekleştirildi. İTHİB üyesi 19 firma ile gerçekleştirilen heyet kapsamında ihracatçı firmalarımız toplamda 261 İranlı alıcı ile ikili görüşmeler gerçekleştirdiler.

           

            İTHİB Sektörel Ticaret Heyeti ile kumaş, iplik ve konfeksiyon yan sanayi ürünleri üreten firmalarımız 2 gün boyunca ürünlerini Tahran’ın en gözde lokasyonunda İranlı alıcılara tanıtma fırsatı buldular. Heyet kapsamında ayrıca İTHİB tarafından Tahran’da açılacak Türkiye Ticaret Merkezi de ziyaret edildi.

 

           Türk tekstil sektörün kalitesi ve tasarımı ile dünya tekstil sektöründe önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden İTHİB Başkanı İsmail  GÜLLE, İTHİB’in Türk tekstil ve hammaddeleri sektörünün öncü sesi olarak çalışmalarına devam edeceğini, bu vesile ile İTHİB olarak Türk tekstil sektörünün  İran pazarında var olan marka değerini bir adım daha ileriye taşıması ve Türk ihracatçının bu pazardan hak ettiği payı alması adına azimle çalışmaya devam edeceklerini belirtti.