İTHİB Tarafından organize edilen Aile İşletmeleri Toplantısı Sektörümüz Derneklerinin katılımlarıyla gerçekleştirildi...

İTHİB Tarafından organize edilen Aile İşletmeleri Toplantısı Sektörümüz Derneklerinin katılımlarıyla gerçekleştirildi...

İTHİB ve İstanbul Kültür Üniversitesi işbirliğinde ABD’den J. Peter Begalla’nın uluslararası alandaki deneyim ve araştırmalarından faydalanmak üzere, 15 Nisan 2016 tarihinde “Aile İşletmelerinde Yönetim, Aile İşletmelerindeki Mali Sorunlar, Aile İşletmelerine yönelik tüm yönetimsel ve ailevi konular” içerikli bir Sohbet Toplantısı gerçekleştirildi.

 

Tekstil sektöründe faaliyet gösteren derneklerimizden BATİAD Başkanı Aydın ERTEN,  LASİAD Başkanı Gıyasettin EYYÜPKOCA, MESİAD Başkanı Yusuf GECÜ,  OTİAD Başkan Yardımcısı Fatih Oktay DEMİR ile sektörümüzden iş adamı ve iş hanımlarından oluşan kalabalık bir hazirun ile gerçekleştirilen toplantıda aile şirketi yapısının batı dünyası ile ülkemizdeki farkları ele alındı. Toplantının ana gündemi olarak katılımcılar Türk  aile şirketlerinin nasıl uzun ömürlü olabileceğine dair değerlendirmelerde bulundular.

 

Tekstil firmalarının nesilden nesile geçmesi sürecinin  farklılığına ve Türk kültürünün bunun üzerindeki etkilerine dikkat çeken  İTHİB Başkanı  İsmail Gülle üye firmaların  kurumsallaşıp uzun ömürlü olmalarına ve vizyonlarını geliştirmelerine  İTHİB olarak en büyük desteği  sağlamaya devam edeceklerini belirtti.  Yapılan toplantının önemine ve Türk aile şirketlerinin uzun ömürlü olmasının gerekliliğine  dikkate  çeken Gülle bu tür bilgilendirici çalışmaların devam edeceğini ifade etti.