İthib İle Çalışmalarımız Devam Edecek

İthib İle Çalışmalarımız Devam Edecek

Domus Academy, NABA, IstitutoMarangoni gibi dünyaca ünlü moda ve tasarım okullarının Türkiye temsilciliğini yapan Firenze Yurtdışı Eğitim ve Danışmanlık, İTHİB ile çeşitli projelere imza atıyor. 11’inci Uluslararası Kumaş Tasarım Yarışması’nın yurtdışındaki üniversitelere duyurulması ve uluslararası öğrencilerin yarışmaya katılımının teşvik edilmesi üzerine çalışan Firenze Yurtdışı Eğitim’in kurucularından Neslihan Çebi, “İTHİB ile çalışmalarımız çeşitli projelerle devam edecek” diyor.

 

Firenze Yurtdışı Eğitim ve Danışmanlık, 20 yıldır yurtdışı üniversitelerin Türkiye temsilciliğini yapıyor. Ağırlıklı tasarım okumak isteyen öğrencilere okul ve program seçimi ve bürokratik işlemlerde danışmanlık hizmeti veren Firenze Yurtdışı Eğitim, İtalyan Üniversitelerin Türkiye’deki pazarlama planlarını yürüterek ünlü tasarım okulları için okul tanıtımları, burs yarışmaları, portfolyo hazırlık günleri ve tasarım seminerleri düzenliyor. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı dil okulunda İtalyanca ve İspanyolca kurslar da veren Firenze Yurtdışı Eğitim, aynı zamanda İTHİB ile de ortak iş yapıyor. Firenze Yurtdışı Eğitim’in kurucularından Neslihan Çebi, İTHİB ile Firenze Yurtdışı Eğitim ve Danışmanlık’ın işbirliği İTHİB Kumaş Tasarım Yarışmaları’ndan başarılı sonuç elde ederek yurtdışında burslu eğitim alma hakkı kazanan öğrencilere eğitim danışmanlığı vererek başladığını söylüyor. Neslihan Çebi, “2007 yılından itibaren öğrenciler kendilerine sunulan fırsatı değerlendirerek İtalyan tasarım sektöründe ünlü markalarda kariyerlerine başlamalarını gururla takip ediyoruz” diyor. “İTHİB ile çalışmalarımız çeşitli projelerle devam edecek” diyen Neslihan Çebi, “Şu anda 11. Uluslararası Kumaş Tasarım Yarışması’nın yurtdışındaki üniversitelere duyurulması ve uluslararası öğrencilerin yarışmaya katılımının teşvik edilmesi üzerine çalışıyoruz. Temsilcisi olduğumuz ve senelerdir öğrenci yerleştirdiğimiz, DolceGabana’nın Dolcesi  ve Moschino gibi bir çok ünlü tasarımcının mezun olduğu IstitutoMarangoni’nin  Milano, Londra, Paris ve Şanghay kampüslerinde yarışmanın duyurusu yapılarak öğrencilerin katılımları moda tasarım profesörleri tarafından teşvik ediliyor. Bu okul dışında yine tasarımda dünyaca ünlü Domus Academy ve NABA üniversitelerinin öğrencilerine bu yarışmayı duyurduk” diye belirtiyor.

 

İTHİB’e ziyaret

Geçtiğimiz günlerde Domus Academy ve NABA’den Bertrand Chapusot ile birlikte İTHİB’i ziyaret ederek İTKİB Genel Sekreteri Bekir Aslaner ile bir görüştüklerini söyleyen Neslihan Çebi, şöyle devam ediyor: “Bu görüşmede Belma Ünal ve Cansu Aksoy’dan yarışma detaylarını öğrenerek uluslararası öğrencilerin katılımının sağlanmasının ne şekilde sağlanacağını konuştuk. IstitutoMarangoni’den Davide Forloni ile ise önümüzdeki günlerde bir ziyaret gerçekleştirerek IstitutoMarangoni öğrencilerinin bu yarışmaya katılım aşamaları değerlendirilecek. Bu okullar dışında IstitutoEuropeodi Design Milano, Roma, Torino, Floransa, Barselona ve Madrid kampüsleri, Polimoda, AccademiadiCostume e Moda, AccademiaItaliana, Politecnicodi Milano, ScuolaPolitecnicadi Design, New School of Architecture – San Diego, University of Santa Fe ve daha birçok okul öğrencilerini bu yarışmaya katılıma teşvik edecekleri konusunda bizi bilgilendirdiler. Yabancı tasarım üniversiteleri öğrencilerini sektörle buluşturmak üzere önemli marka ve kurumların tasarım yarışmalarına katılımını destekliyorlar. Bir Türk projesinin bu yarışmalar arasında olması hem Türkiye hem de bizim adımıza oldukça gurur verici.”

 

Ünlü markalarda Türk tasarımcılar çalışıyor

Yurtdışında moda eğitimi almak isteyen öğrencilere başta İtalya olmak üzere Moda’nın dünya başkentleri Milano, Londra, Paris ve Barselona’da moda ve tasarım eğitimi imkânları sunduklarını söyleyen Neslihan Çebi, Çin ve Şanghay’da pazar araştırması yaparak moda eğitimi almak isteyen öğrencilere de okulların bu ülkelerde bulunan kampüslerinde eğitim alma olanağı sunduklarını da kaydediyor. Üniversite ve master eğitimlerinin yanı sıra kısa dönem sertifika programları ve yaz okullarının da olduğunu söyleyen Neslihan Çebi, aynı zamanda şirketlerin ihtiyaçlarına yönelik özel hazırladıkları eğitim programlarını yurtdışında veya Türkiye’de de organize ettiklerini belirtiyor. Türk öğrencilerin tasarım ve marka yönetimi alanında oldukça başarılı olduklarını ifade eden Neslihan Çebi, “Birçok öğrencimiz İtalya’daki eğitimlerinden sonra dünyaca ünlü markalarda çalışmaya başlıyorlar. Türk tekstil sektöründeki gelişim Türk öğrencilerinin tasarım sektöründeki gücünü de artırıyor” diyor.