İTHİB Genel Kurulu Yoğun Katılımla Gerçekleşti

İTHİB Genel Kurulu Yoğun Katılımla Gerçekleşti

4 Nisan 2019 tarihinde İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Genel Kurulu, İTHİB üyelerinin yoğun katılımları ile gerçekleşti. Genel Kurulda Başkanlık Divanının oluşturulması, Yönetim Kurulu çalışma raporunun okunması, bilanço, gelir ve gider hesaplarının görüşülmesi, Denetim Kurulu raporunun okunması ve görüşülmesi, müteakip yıl bütçe iş programlarının görüşülmesi ve onaylanması konuları gündeme getirildi.

Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Öksüz, göreve başladığı günden bu yana ihracatçılar ile mümkün olan her an bir arada olduğunu, ihracatçıların – sektörün sorunlarını kendi sorunu olarak benimseyerek hareket ettiklerini ifade etti. “Birliğimiz üyesi tüm ihracatçılarımızın ihracata dair yaşadıkları tüm problemlere hızlı ve efektif bir şekilde müdahale ettik. Pamuk ipliği ve suni-sentetik kesik elyaflardan ipliklerde ithalat kaynaklı haksız rekabetin engellenmesi için verdiğimiz mücadele nihayet bir sonuç doğurdu. Bu ürünlerin ithalatında % 5 ile 8 arasında ilave gümrük vergisi uygulanmaya başlandı. Sektörümüzün bu çok önemli sorunun çözümünde başta TİM Başkanımız Sayın İsmail Gülle ve Ticaret Bakanımız Sayın Ruhsar Pekcan olmak üzere ilgili tüm taraflara tekrar teşekkür ederiz.” Diyen Ahmet Öksüz, sektörün beklentilerini çözüm önerileri ile yetkili makamlara aktardıklarını ve görev süresi boyunca sektöre yarar sağlayacak her konunun takipçisi olacaklarını da sözlerine ekledi.

'Sürdürülebilirlik ve Yenilik Yılı' olarak ilan edilen 2019 yılı için de temel amaç olan ihracatla büyümede; öncü ülkenin öncü sektörlerinden biri olarak üyelerinin çıkarını her alanda korumaya devam edileceği dile getirilerek Genel Kurul sona erdi.