İTHİB Genel Kurulu Gerçekleştirildi

İTHİB Genel Kurulu Gerçekleştirildi

             İTHİB Genel Kurulu, 17 Nisan 2017 tarihinde Dış Ticaret Kompleksinde İTHİB Yönetim Kurulu üyeleri ve sektör temsilcilerinin yoğun katılımıyla gerçekleştirilmiş, Genel Kurulda İTHİB’in 2016 yılı faaliyetleri ve bütçesi ibra edilmiştir.

            Genel Kurul toplantısında konuşma yapan İTHİB Başkanı İsmail Gülle; bu zamana kadar sektör için yapılmış çalışmaların hep üstüne koyarak ilerlediğini, İTHİB olarak, Türkiye adına Türk tekstil ve hammaddeleri sektörünü temsil etmenin gurur ve sorumluluğunu taşıdıklarını ifade etmiştir.

Genel Kurulda, Kredi Garanti Fonu’ndan EXİMBANK desteklerine, Hükümetin sektör sorunlarını çözümlerinden ticaret heyetleri ve fuarlara 2016 yılında birçok faaliyetin yerine getirildiği belirtilmiştir. 2016 yılı faaliyet raporunda yapılan çalışmalarının tamamına yer verildiğini ifade eden İsmail Gülle, emeklerinden dolayı İTHİB Yönetim Kuruluna ve sektör temsilcilerine teşekkür etmiştir.

Sektör için yapılan çalışmaların ihracat rakamlarına etkisinin çok net bir şekilde görüldüğünü ifade eden İsmail Gülle, tekstil ve hammaddeleri sektörünün son 17 ayın ihracat rekorunu kırdığını ifade etmiştir. Aynı zamanda 2017 yılının tekstil sektörünün en verimli senesi olacağını belirten Gülle, kimsenin “elimizden bu kadar geliyor, yapacaklarımız bu kadar” deme lüksü olmadığını, her zaman bir üstüne koyarak, azimle çalışmaya devam edeceklerini vurgulamıştır.

            Genel Kurulda aynı zamanda İTHİB Başkanı İsmail Gülle, ihracatçıya yeşil pasaport desteğinden faydalanan İTHİB Yönetim Kurulu Üyesi Vehbi Canpolat’a pasaportunu teslim ederek, bu pasaportlarla ihracatçıların gittikleri ülkelerde daha çok ihracat yaparak ülkemizin kalkınmasına vesile olacaklarına inandığını ifade etmiştir.