İTHİB Ev Tekstili URGE Kümesi İngiliz Alıcılarla Buluştu

İTHİB Ev Tekstili URGE Kümesi İngiliz Alıcılarla Buluştu

Ticaret Bakanlığı’nın destekleri ile İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) tarafından yürütülen ‘Ev Tekstilinde Uluslararası Rekabetçiliği Geliştirme UR-GE Projesi’ 4-6 Aralık 2018 tarihlerinde İngiltere’ye yönelik ilk yurtdışı pazarlama faaliyetini gerçekleştirildi.

Ev tekstili Ur-Ge kümesinde yer alan 13 firmanın katılımı ile gerçekleştirilen ikili iş görüşmeleri etkinliği, İngiltere merkezli alıcı firmalar tarafından yoğun ilgi gördü. Proje üyesi küme firmaları, aralarında Next, Anthropologie, John Lewis, Urban Outfitters ve Marks & Spencer gibi küresel markaların da yer aldığı İngiltere ev tekstili sektörünün en önemli aktörleri ile 100’ün üzerinde ikili iş görüşmesi gerçekleştirdi.

Yürütülen proje kapsamında düzenlenen ilk yurtdışı faaliyeti olması sebebiyle önemli görülen etkinliğe İTHİB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Öksüz de iştirak etti. Katılımcı firmalara tekstil sektörünün en önemli aktörleriyle ikili iş görüşmeleri yapma fırsatı sağladıklarını kaydeden Öksüz, “Çok verimli geçen heyet kapsamında ihracatçılarımızın yeni iş bağlantıları yapmış olduğunu öğrenmek ve buradan yüksek memnuniyet düzeyiyle ayrılıyor olmalarını bilmek bizleri çok mutlu etti” şeklinde konuştu.

Düzenlenen faaliyet kapsamında heyet katılımcıları Londra’da yer alan tasarım merkezlerini de ziyaret ederek sektördeki güncel trendler hakkında fikir edindi. Ayrıca katılımcı firma temsilcileri Londra Ticaret Başmüşaviri Sayın Mustafa Süleyman Beşli’nin de katıldığı akşam yemeğinde İngiltere pazarı hakkında da bilgi sahibi oldu.

Öksüz, heyetin organizasyonu için her türlü yardım ve desteklerini esirgemeyen Londra Ticaret Başmüşaviri Sayın Mustafa Süleyman Beşli’ye teşekkürlerini ileterek, önümüzdeki dönemde birlik tarafından yeni hedef ülkeler belirlenerek bu ülkelere yönelik faaliyetlerin devam edeceği bilgisini verdi. 

İTHİB’in Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TETSİAD) işbirliği ile yürüttüğü UR-GE projesinin 2019 yılı faaliyetleri; eğitim programları, fuar ziyareti ve yurtdışı pazarlama faaliyetleri ile devam edecek.