İTHİB Başkanı Sn. İsmail Gülle Sektörümüzün Sorunlarını İhracat Zirvesinde  Sn. Başbakanımıza Sundu

İTHİB Başkanı Sn. İsmail Gülle Sektörümüzün Sorunlarını İhracat Zirvesinde Sn. Başbakanımıza Sundu

Sayın Başbakanımız Binali YILDIRIM’ın başkanlığında 15 Kasım 2016 tarihinde düzenlenen İhracat Zirvesinde; İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları (İTHİB) Birliği Başkanı Sayın İsmail GÜLLE, sektörümüzün sorunlarını 65. Hükümet üyelerine sundu.

Başbakanımız ile birlikte Başbakan Yardımcısı Sn. Mehmet ŞİMŞEK, Ekonomi Bakanı Sn. Nihat ZEYBEKCİ, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sn. Dr. Mehmet MÜEZZİNOĞLU,  Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent TÜFENKÇİ ve Maliye Bakanı Sn. Naci AĞBAL’ın teşrifleriyle gerçekleşen İhracat Zirvesi’ne Türkiye genelinde faaliyet gösteren tüm İhracatçı Birlikleri’nin Yönetim Kurulları, ihracatçı firmalar ve sektör temsilcileri ile basın mensupları katıldı.

Türk tekstil sektörünün ülkemiz ekonomisinin ve ihracatın lokomotifi olduğunu vurgulayan İTHİB Başkanı İsmail  GÜLLE;

- Sektörün finansmana erişimde karşılaştığı sorunlar,
- Sektör üzerindeki haksız ithalat baskısı,
- Kamu alım ihalelerinde sektörümüzde yerli üreticilere yasal mevzuat kapsamında pozitif ayrımcılık yapılmasını sağlayacak Eximbank’tan kullanılan kredilerde ihracatçıların KDV alacaklarının teminat kapsamında sayılabilmesinin önünü açacak düzenlemelerin yapılması,
- İhracatçılarımız lehine enerji kalemlerinin desteklenmesi konuları başta olmak üzere sektörümüz sorunları ve çözüm önerilerini Başbakanımız ve zirveye katılım sağlayan Bakanlarımıza sundu.

Yoğun bir katılım ile gerçekleşen zirve kapsamında iki gün boyunca çeşitli paneller, İhracatın Gizli Şampiyonları ödül töreni ve forumlar düzenlendi.