İTHİB BAŞKANI AHMET ÖKSÜZ TEKSTİL, MODA, SANAT VE TASARIM SEMPOZYUMUNA KATILDI

İTHİB BAŞKANI AHMET ÖKSÜZ TEKSTİL, MODA, SANAT VE TASARIM SEMPOZYUMUNA KATILDI

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Başkanı Ahmet Öksüz, 19 Kasım 2020 tarihinde İstanbul Aydın Üniversitesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü tarafından düzenlenen Tekstil, Moda, Sanat ve Tasarım Sempozyumu’nda açılış konuşmalarını gerçekleştirdi.

Online olarak gerçekleşen sempozyumda tasarım odaklı ihracatın önemine vurgu yapan Ahmet Öksüz, tekstil ve hammaddeleri ihracatının güncel durumuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’nin cumhuriyet kurulduğunda yerli kumaş üretiminin toplam tüketimdeki payının sadece %4 olduğunu hatırlatan Ahmet Öksüz, Türkiye geneli toplam ithalatın %35’ini kumaş sektörünün oluşturduğunu ifade etti. Öksüz konuşmasının devamında, bugün ise tekstil ve hammaddeleri sektörünün iç piyasanın talebini karşılamanın yanında dünyanın en büyük ihracatçı ülkelerinden biri olduğunu belirtti. Cumhuriyet tarihi boyunca tekstil sektörünün çok önemli değişim süreçlerinden geçtiğini ve kendini sürekli yenilediğini ifade eden İTHİB Başkanı Öksüz, sektörün ar-ge çalışmaları ve güçlü tasarımlarıyla öne çıktığını belirtti.

Türkiye’nin kendi koleksiyonlarını geliştirmesi için daha fazla çalışılması gerektiğini ve bu süreçte tüm taraflara önemli görevler düştüğünü vurgulayan Ahmet Öksüz; tasarım bölümlerinin tekstil mühendisliği bölümü ile beraber çalıştığını ve üniversitelerin bu alanda gelişmeleri için sektör olarak her zaman destek olacaklarını ifade etti. İTHİB Başkanı Öksüz, tasarım kültürünü sektörde tabana yaymak ve genç yetenekleri sektörde çalışmaya teşvik etmek amacıyla İTHİB tarafından 15 yıldır Kumaş Tasarım Yarışması düzenlendiğini ve sektörün tasarım algısını geliştirmek için çalışmalara devam edildiğinin altını çizdi.