İTHİB Başkanı Ahmet Öksüz Kysd Trend Ve İnovasyon Sanal Fuar Açılışına Katıldı

İTHİB Başkanı Ahmet Öksüz Kysd Trend Ve İnovasyon Sanal Fuar Açılışına Katıldı

Konfeksiyon Yan Sanayicileri Derneği (KYSD) tarafından bu yıl 5.’si düzenlenen Tekstil Aksesuarları Fuarı, Trend ve İnovasyon temasıyla 17-20 Kasım tarihlerinde gerçekleştirildi. Sanal Fuarın açılışı, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle, İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Öksüz ve İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Mustafa Gültepe ve KYSD Başkanı Murat Özpehlivan’ın konuşmaları ile gerçekleştirildi.

TİM Başkanı İsmail Gülle, pandemi sebebiyle sanal organizasyonların arttığını ve bu şekilde daha fazla sayıda etkinlik yapılabildiğini belirterek pandemi başlangıcından bu yana 12 Ticaret Heyeti gerçekleştirdiklerini ifade etti. Konfeksiyon Yan Sanayi sektörü özelinde “Yan sanayi olmadan tam sanayi olmaz” sözünü hatırlatan Gülle, sektörün desteklenmeye her zaman devam edileceği mesajını iletti.

İTHİB Başkanı Ahmet Öksüz açılış konuşmalarında konfeksiyon yan sanayi sektörünün, tekstil ve hazırgiyim sektörleri için tamamlayıcı bir alt sektör olduğunu ve bu alanda yapılacak inovatif çalışmaların önemine dikkate çekti. İTHİB çatısı altında, KYSD iş birliği ile yürütülen Konfeksiyon Yan Sanayi URGE Projesi kapsamında düzenlenen eğitim ve pazar araştırmalarına ilişkin bilgi veren Ahmet Öksüz, firmaların ihracat potansiyellerinin geliştirilmesi için el birliği ile hareket edildiğini ifade ederek, sektörün gücünü pamuktan, ipliğe, yan sanayiden kumaşa, ev tekstilinden hazırgiyime kadar tüm üretim aşamalarını gerçekleştirebilme kabiliyetinden aldığını belirtti. Ahmet Öksüz, 500’e yakın yabancı alıcının katıldığı sanal fuara ilişkin yerli firmalarımıza başarı dileklerinde bulundu.

Sanal fuara ilişkin bilgi veren KYSD Yönetim Kurulu Başkanı Murat Özpehlivan, konfeksiyon yan sanayi sektöründen 40 firmanın yer alacağını ve sürdürülebilirlik temalı bir trend semineri programı olduğunu belirtti. Yalnızca üniversite öğrencilerinin tasarladığı tekstil aksesuarlarının sunulacağı bir defile düzenleneceğini de belirten Özpehlivan, fuara olan katkıları için TİM Başkanı İsmail Gülle’ye, İTHİB Başkanı Ahmet Öksüz’e ve İHKİB Başkanı Mustafa Gültepe’ye teşekkürlerini iletti.