İTHİB ABD Toplantılarına Devam Ediyor

Rusya ile yaşanan kriz Türk tekstilcisini alternatif pazar araştırmalarına hız vermeye itti. Sektörün en büyük temsil örgütü İTHİB bu kapsamda gözünü dünyanın en büyük ithalatçısı ABD’ye dikmiş durumda. Geçtiğimiz Haziran ayından bu yana ABD pazarında neler yapılabileceğini sektörün tüm tarafları ile masaya yatıran İTHİB, sektörde 30’un üzerinde firmanın temsilcileri, Türk Hava Yolları yetkilileri ve İTHİB Yönetim Kurulu üyeleri ile ABD toplantılarının beşincisini 21.12.2015 Pazartesi günü gerçekleştirdi.

Son derece verimli bir ortamda gerçekleştirilen toplantıda ABD pazarının yapısal ve ekonomik özellikleri, öne çıkan noktaları, firmalarımızın ABD pazarındaki tecrübeleri katılımcılar ile paylaşılırken, ABD’ye yönelik olarak 2016 yılı yazında yapılması planlanan etkinliğin genel hatları da görüşüldü. Toplantı neticesinde, sektörün taleplerine uygun olarak Temmuz ayında ABD’ye yönelik bir organizasyon yapılması konusunda görüş birliğine varılırken, projenin somutlaştırılması için çalışmalara hız verildi.