İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Etkinliği

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Etkinliği

4 Ekim 2017 tarihinde İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Başkanı İsmail Gülle, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi’nde üniversite öğrencileri ile bir araya geldi. Türkiye ve Tekstil ekonomisinin dünü ve bugünü hakkında öğrencilere bir sunum gerçekleştiren İsmail Gülle; sunum sonrasında öğrencilerin sorularını cevapladı.

İTHİB Başkanı İsmail Gülle öğrencilerle bir araya geldiği etkinlikte, Türkiye’nin geçmiş yıllardan bu yana büyümesinde çok büyük bir ivme yakaladığını tekstil, konfeksiyon, tarım ve diğer sanayi sektörlerinden örnekler vererek öğrencilere anlattı. İTHİB Başkanı İsmail Gülle konuşmasının devamında, Türkiye’nin ihracat ve büyüme hedeflerine ulaşması için gençlerin büyük rol oynayacağını ifade etti. Sürdürülebilir büyümenin ancak ve ancak Ar-Ge ve inovasyon ile gerçekleşebileceğini ifade eden Gülle; bu hususta nitelikli gençlere çok büyük görevler düştüğünü belirtti. Araştıran, sorgulayan ve yarının Türkiye’sinde fark yaratabilecek bir gelecek vizyonu olan gençlere olan inancını vurgulayan Gülle, bu doğrultuda Üniversite - Sanayi iş birliği ve İTHİB İstanbul Uluslararası Kumaş Tasarım Yarışması gibi gençlerin istihdamına ve niteliklerini geliştirmelerine katkı sağlayacak projeler uyguladıklarını belirtti.

İTHİB Başkanı İsmail Gülle konuşmasının sonunda ülkemizi ve sektörlerimizi Ar-Ge ve inovasyon ile kalkındıracak olan gençlerden çok umutlu olduğunu ifade etti.