II. TEXSUM TEKSTİL ZİRVESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

II. TEXSUM TEKSTİL ZİRVESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği ve Uludağ Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Topluluğu tarafından bu yıl ikincisi Düzenlenen TEXSUM Tekstil Zirvesi 3 Mart 2021 tarihinde gerçekleştirildi. Online ortamda düzenlenen Zirve, İTHİB Başkanı Ahmet Öksüz, UTİB Başkanı Pınar Taşdelen Engin, İHKİB Başkanı Mustafa Gültepe, UHKİB Başkanı Nüvit Gündemir ve TMO Başkanı Aykut Üstün’ün yer aldığı “Pandemi Sonrası Tekstil Nerede?” Paneli ile başladı.

İTHİB Başkanı Ahmet Öksüz, tekstil sektörünün hazır giyim sektörü ile birlikte imalata sanayinde en büyük üretim değerine ve 1 milyonun üzerinde istihdama sahip olduğunu da belirtti. Ahmet Öksüz, öğrencilerden gelen sorular çerçevesinde, Türkiye’de teknik tekstil sektöründeki gelişmeler ve Türkiye’nin küresel pazardaki yerine ilişkin değerlendirmelerini paylaştı. Türkiye’nin Ar-Ge, inovasyon ve dijitalleşme alanındaki yatırımlarına dikkat çeken Ahmet Öksüz, tekstil sektörünün ihracatta yarattığı katma değerin önemini vurguladı. Öksüz, açılış konuşmalarının ardından öğrencilerden gelen tekstil mühendisliğinin çalışma alanları ve geleceğine yönelik soruları yanıtladı.

UTİB Başkanı Pınar Taşdelen Engin, gerçekleştirdiği açılış konuşmasında, pandemi ile birlikte sanal ortamda gerçekleşen faaliyetler ile hem zamansal hem de maddi tasarruf sağlanarak, pozitif çıktı elde edildiğini ifade etti. Yeni normalle birlikte hem dijital hem de fiziki faaliyetlerin bir arada gerçekleşeceğini düşündüğünü belirten Pınar Taşdelen Engin, tekstil sektörünün de bu bağlamda dönüştüğünü ve öğrencilerin kendilerini bu doğrultuda donanımlı hale getirmesinin önem teşkil ettiğini belirtti.