İhracatın Liderleri ödül töreni ile taçlandırıldı…

İhracatın Liderleri ödül töreni ile taçlandırıldı…

İhracatın Liderleri ödül töreni ile taçlandırıldı…

 

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği tarafından düzenlenen “İhracatın Liderleri”  2015 yılı ödül töreni 17 Mayıs 2016 tarihinde Ekonomi Bakan Yardımcısı Sayın Fatih Metin’in teşrifleri ve sektörümüz ihracatçılarının yoğun katılımları ile gerçekleştirildi.

 

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, TOBB Başkan Yardımcısı Halim Mete, İhracatçı Birliklerimizin kıymetli Başkan ve Yönetim Kurulu Üyeleri, ile sektörümüzde faaliyet gösteren derneklerimizin Yönetim Kurulu Başkan ve Üyelerinin de aralarında olduğu son derece kıymetli bir hazirun ile gerçekleştirilen ödül töreninde 2015 yılında tekstil ve hammaddeleri sektöründe ihracatın öncüleri olan firmalar ödüllerine kavuştu.

 

Gecede ayrıca tekstil sektörümüzün duayenlerinden Abdulkadir Konukoğlu, Ahmed Hamdi Topbaş, Ahmet Nazif Zorlu, Atilla Alptekin, Esat Sivri, Halit Narin, Hasan Bilici adına Fatih Bilici, İbrahim Erdemoğlu, Mahmut Çalık, merhum Mustafa Kıvanç adına Zeki Kıvanç, M. Hanifi Öksüz, Ömer Dinçkök, Şevket Sürek, Zekeriya Tanrıverdi’ye şükran ve onur plaketleri takdim edildi.

 

Ödül töreninde İTHİB tarafından hazırlanan “Tekstil Duayenlerinden Sanayinin Musikisi” adlı belgesel filmin tanıtımı da değerli ihracatçılarımız ile ilk kez paylaşıldı.

 

Ev sahibi olarak ilk sözü alan İTHİB Başkanı İsmail Gülle, tekstil sektörünün Türkiye ekonomisindeki yerini ve vazgeçilmezliğini vurgulayan bir konuşma yaptı. İlgili kurumların desteği ile sektörün istihdamının ve rekabetçiliğinin arttırılmasına yönelik çalıştıklarını anlatan Gülle, ev tekstili ve tekstilden mamul hazır eşya ürünlerinin sınıflandırıldığı 63. Fasıl’ın Avrupa’da ve Dünya Ticaret Örgütü’nde sınıflandırıldığı gibi Tekstil ve Hammaddeleri Sektörüne dâhil edilmesi gerektiğini ifade etti.

 

Ekonomi Bakan Yardımcımız Sayın Fatih Metin’in Türkiye için tekstil sektörünün ne denli önemli ve vazgeçilmez olduğunu vurguladığı İTHİB İhracatın Liderleri Ödül Gecesine sektörün duayenlerinin söz alarak anılarını paylaşmaları damga vurdu. Türk tekstil sektörünün nereden nereye geldiği, ülkemizde tekstil sektörünün nasıl geliştiği deneyimlerle anlatılan gecede, sektörümüzün daha ileri götürülmesi için azimle çalışmaya devam edilmesi gerektiği mesajı verildi.   

 

İstanbul Tekstil Ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği' nden 2015 yılındaki ihracat performanslarına göre ödül almaya hak kazanan firmaların listesi için tıklayınız.