FUTURETEX İSTANBUL

FUTURETEX İSTANBUL

FUTURETEX İSTANBUL HAKKINDA

“Futuretex İstanbul” Geleceğe Dokun İş Fikir Tekstil Yarışması, İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) tarafından düzenlenmektedir.

Futuretex İstanbul’un amacı; tekstil sektöründe teknoloji ve inovasyon alanında çalışan ve bu alana katkıda bulunabilecek araştırmacıları, yatırımcıları, sanayicileri ya da birikimleriyle bu alana katkıda bulunabilecek üniversite öğrencilerini, mühendisleri ve tasarımcıları bir araya getirerek ortak iş fikirleri geliştirmektir.

Bu sayede, global platformda Türk tekstilini yenilikçi/inovatif ruhu ve iş fikirleriyle yeni bir yolculuğa çıkarmak, alternatif ve yenilikçi malzemelerle ekosisteme hizmet eden tekstil üretimi ve ürünleştirilmesi üzerine bir eksen tanımlamaktır. Biyo malzemeler, gezegene zarar vermeyen tasarımlar, doğadan ilham alan uygulamaları desteklemek, tekstil teknoloji ilişkisi ile yeni yüzey arayışlarına katkıda bulunmak, giyim, ev tekstili, sanayi tekstilleri ve teknik tekstillerin sektöre sağladığı yaratıcı fayda potansiyelini kazandırmayı hedeflemektedir.

http://futuretexistanbul.com/