EXIMBANK Adana Şubesi Açılış Töreni Gerçekleştirildi

EXIMBANK Adana Şubesi Açılış Töreni Gerçekleştirildi

13 Ekim 2017 tarihinde EXIMBANK Adana Şubesi, Adana Sanayi Odasında Ekonomi Bakanı Sn. Nihat Zeybekci, Avrupa Birliği Bakanı Sn. Ömer Çelik, Adana Valisi Sn. Mahmut Demirtaş, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Sn. Mehmet Büyükekşi, İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Başkanı Sn. İsmail Gülle, SANKO Holding Onursal Başkanı ve TOBB Türkiye Tekstil Sanayi Meclis Başkanı Sn. Abdülkadir Konukoğlu, Adana Sanayi Odası Başkanı ve Adana İhracatçı Birlikleri Başkanı Sn. Zeki Kıvanç ve Sektör Temsilcilerinin katılımı ile açıldı.

Açılışta konuşma gerçekleştiren Ekonomi Bakanı Sn. Nihat Zeybekci; Türkiye eğer 2017 yılının birinci ve ikinci çeyreğinde ortalama yüzde 5,1 büyüyorsa, bu büyümenin yüzde 3,2'sini ihracat ve üretimle destekliyorsa bütün bu başarıların tesadüfü olmadığını görürsünüz, Adana EXIMBANK’ın açılan bu şubesiyle ihracatta daha ileri seviyelere ulaşacaktır ifadelerini kullandı.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Sn. Ömer Çelik ise yapmış olduğu konuşmada Adana’nın Türkiye ihracatında 11. Sırada olduğunu, Adana’nın daha iyi seviyelerde olması gerektiğini ifade ederken; EXIMBANK’ın Adana’da açılmasının Adanalı işadamları için büyük bir fırsat olduğunu ifade etti. Açılışın ardından Adana ve çevre illerden gelen sektör temsilcileri ile “İş Dünyası ile İstişare Toplantısı” gerçekleştirildi.