EV TEKSTİLİ FİRMALARI İLE HAMMADDE TEMİNİNE YÖNELİK İSTİŞARE TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRDİK

EV TEKSTİLİ FİRMALARI İLE HAMMADDE TEMİNİNE YÖNELİK İSTİŞARE TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRDİK

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Şişman ile sektör temsilcileri ve ev tekstili ürünleri ihracatı yapan firmaların katılımı ile 25 Ağustos 2020 tarihinde hammadde teminine yönelik bir toplantı gerçekleştirildi.

İTHİB üyesi firmalardan gelen talep üzerine video konferans olarak gerçekleştirilen toplantıya, Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Uzunoğlu, Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TETSİAD) Başkanı Hasan Hüseyin Bayram, İkitelli Organize Sanayicileri ve İş İnsanları derneği (İOSİD) Başkanı Ahmet Akkaya sektör firmaları katıldılar.

Pandemi sebebiyle çoğunlukla maske ve tulum hammaddesi olarak kullanılan ve temininde zorluk yaşanan telaya ilişkin görüş alışverişinde bulunan katılımcılar, tela tedariki ile ilgili çözüm önerilerini konuştular. Birim fiyatlar ve piyasadaki taleplerin istişare edildiği toplantıda, İTHİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Şişman, ev tekstili sektöründe ihtiyaç duyulan tela miktarının tespit edilmesi ile somut bir çözüm için harekete geçileceğini ifade etti.