DIŞ TİCARET İSTİHBARATI EĞİTİMİ YOĞUN KATILIMLA TAMAMLANDI

DIŞ TİCARET İSTİHBARATI EĞİTİMİ YOĞUN KATILIMLA TAMAMLANDI

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) tarafından düzenlenen ve 29 Eylül 2020 tarihinde gerçekleştirilen “Dış Ticaret İstihbaratı ve Stratejisi Eğitimi” sektörün yoğun ilgisiyle gerçekleştirildi. 

İki oturum olarak gerçekleştirilen eğitimin ilk bölümünde, eğitmen Yaman Koç, ticari bilgi ile istihbarat sistemine ve nokta atışı ihracata ilişkin bilgiler paylaştı. Eğitimde firmaların olası hedef pazarları tespit etmesine ilişkin bilgiler verilerek kaynaklar paylaşıldı.

Gerçekleştirilen eğitimde ticari bilgi, ticari istihbarat ve stratejiye ilişkin ayrımlar detaylı olarak incelenirken; rekabet istihbaratına (Competitive Intelligence) ilişkin bilgi verildi. Ticari bilgi ve veriye erişilebilecek web sitelerinin kullanımları detaylandırılarak firmaların özellikle salgın döneminde dış ticaret istihbaratına yönelik gerçekleştirdikleri çalışmaların önemi vurgulandı.

Eğitimin ikinci kısmı ise uygulamalı olarak gerçekleştirilirken, Yaman Koç farklı ülkeler özelinde kullanılabilecek ve ülkelerin ticaret hacimlerinin tespitine ilişkin örnekler sundu. Firmalardan gelen talepler çerçevesinde, farklı sektör ve ürün gruplarına ilişkin çalışma örneklerini gösteren Yaman Koç, alanda en sık kullanılan ve güvenilir veri tabanlarını da tanıttı. Eğitim firmaların sorularının cevaplandırılması ile tamamlandı.