DESIGN WEEK TURKEY  14-17 Kasım Tarihleri Arasında Misafirlerini Ağırladı

DESIGN WEEK TURKEY 14-17 Kasım Tarihleri Arasında Misafirlerini Ağırladı

T.C. Ticaret Bakanlığı’nın destekleriyle ile Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından tasarım kültürünün oluşturmak ve Türkiye’deki tasarımcıları dünyaya tanıtmak amacıyla bu yıl 4. Kez düzenlenen Design Week Turkey 13-17 Kasım tarihlerinde İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. Düzenlenen bu etkinlikte, 13. İstanbul Kumaş Tasarım Yarışmasında finale kalan tasarımcıların koleksiyonları sergilendi. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın teşrifleri ile gerçekleştirilen Design Week Turkey açılışına İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Öksüz ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fatih Bilici katılarak etkinliği yerinde incelediler.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle, “Oyun tasarımından tasarım odaklı eğitim sistemlerine, mücevher tasarımından sürdürebilir markalara, restoran tasarımı, tarihi miraslar ve otomotiv başta olmak üzere endüstri ürünlerinin tamamında tasarımı işleyen sıra dışı bir program için katılımcıları heyecanlandıracak ve 4 günü dolu dolu geçirecekleri bir program için çok detaylı bir çalışma yürüttük” dedi.

Türkiye’nin ilk ve tek kumaş tasarım yarışması olan 13. İstanbul İTHİB Kumaş Tasarım Yarışması finalistlerimizin koleksiyonlarının sergilendiği İTHİB standı, katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü.

Ayrıca Design Week’te bu yıl ilk defa İTHİB tarafından Arzu Kaprol işbirliğiyle “giyilebilir teknolojiler” standı açıldı. Hazırlanan stantta Recycle&Upcycle Mottosu ile konforunu hiç kaybetmeden %100 geri dönüştürülmüş pet şişelerden üretilen kumaşlardan iklim değişikliğine karşı kullanıcıyı korumak için şeklini ve işlevini otomatik olarak değiştiren ceketlere, entegre edilmiş barkod okuyucusu sayesinde bir çok manuel organizasyon işinde kolaylık sağlayan akıllı eldivenlerden, elektrik akımı ile ısı üretebilen özel ipliklerden dokunmuş kumaşlara kadar birçok inovatif tekstil ürünü yoğun ilgi gördü.