DEİK Avrupa Konuşmaları Webinarına Katıldık

DEİK Avrupa Konuşmaları Webinarına Katıldık

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Öksüz, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), Türkiye İtalya İş Konseyi tarafından organize edilen, “Kovid Sonrası Tekstil Sektöründe Fırsatlar” webinarına konuşmacı olarak katıldı.

19 Haziran’da gerçekleştirilen webinarın moderatörlüğünü, Türkiye- İtalya İş Konseyi Başkanı Zeynep Bodur Oktay üstlendi. Alex Zucchi, Dirk Vatyghem ve Süleyman Orakçıoğlu’nun da konuşmacı olarak katıldığı webinarda tekstil sektörünün güçlü üretim kapasitesi, Covid – 19 sürecinde küresel ticarette yaşanan kayıplar ve gelecek döneme ait planlar değerlendirildi.

İTHİB Başkanı Ahmet Öksüz gerçekleşen webinarda, tekstil ve hazırgiyim sektörünün AB’nin en büyük 3. tedarikçisi olduğunu ve İtalya’nın tekstil ve hazırgiyim ithalatında önemli bir yer teşkil ettiğini ifade etti. 1996 yılından beri yürürlükte olan Gümrük Birliği’ne ilişkin değerlendirmelerde bulunan Öksüz, ikili dış ticaretin arzu edilen seviyelere ulaşabilmesi için Gümrük Birliği modernizasyonunun kaçınılmaz olduğunun altını çizdi. Türkiye’nin ihracatının yarısının AB ülkelerine gerçekleştirildiğini ifade eden İTHİB Başkanı, birbiriyle rekabet eden değil; birbirini tamamlayan iki ekonomik gücün, gerçekleştirilecek iş birlikleriyle daha ileri seviyelere taşınabileceğini belirtti.

Webinarın soru cevap bölümünde İTHİB Başkanı Ahmet Öksüz, tekstil sektörünün son yıllarda, sürdürülebilirlik, recycle üretim, şeffaflık ve sosyal sorumluluk ile ilgili projelerin – yatırımların hız kazandığını ifade etti. Sektörün fiziki yatırımlarının yanında beşeri sermayesine de önemli yatırımlar yapıldığını ifade eden Öksüz, Tercihim Tekstil Mühendisliği Projesi kapsamında gerçekleştirilen çalışmaların ve akademik eğitimin daha nitelikli hale gelmesi için yapılan iş birliklerinin rol model olduğunu belirtti.