Birleşik Krallık Perakende Sektöründe Gelişmeler ve Moda Sektörüne Genel Bakış Webinarları Gerçekleştirildi

Birleşik Krallık Perakende Sektöründe Gelişmeler ve Moda Sektörüne Genel Bakış Webinarları Gerçekleştirildi

İTHİB tarafından düzenlenen Birleşik Krallık Perakende Sektöründe Gelişmeler konulu webinar 18 Mayıs 2021 tarihinde gerçekleştirildi.  Danışman Mark Pilkington tarafından gerçekleştirilen webinarın açılış konuşması, İTHİB Yönetim Kurulu Üyesi Zekeriya Tanrıverdi tarafından gerçekleştirildi.

Türkiye’nin tekstil sektöründe en önemli 4. ihracat pazarı konumunda olan İngiltere için gerçekleştirilecek sanal ticaret heyetinde bir ön çalışma görevi gören webinarın firmalar için verimli geçmesini temenni etti. Mark Pilkington gerçekleştirdiği sunumda, dünyadaki perakende sektörünün yaşadığı sorunlar ve dijital dönüşüm konularına değindi. Daha sonra da moda sektörü ve İngiltere özelinde yaşanan son gelişmeleri ve Covid-19 sonrası dönemde yapılması gerekenleri ele aldı.

20 Mayıs 2020 tarihinde ise, Birleşik Krallık Moda Sektörüne Genel Bakış konulu webinar firmaların yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Hyve Group’tan İçerik Yöneticisi Suzanne Ellingham ve Etkinlik Yöneticisi Matteo Perrone’un 2 ayrı sunum yaptığı webinarda, Brexit sonrası Türkiye tekstil sektörü için önemi artan İngiltere pazarına yönelik bilgilendirme yapıldı. Suzanne Ellingham konuşmasında ilk olarak Birleşik Krallık perakende sektörünün yaşadığı dönüşüme değinerek, pandemi döneminde tüketici davranışlarını analiz etti. Metteo Perrone ise 2021 perakende tahminlerine yer vererek; 2021/2022 Sonbahar-Kış dönemi renkleri ve trendleri ile sunumunu tamamladı.