BEYLERBEYİ SABANCI OLGUNLAŞMA ENSTİTÜSÜ’NDEN İTHİB’E ZİYARET

BEYLERBEYİ SABANCI OLGUNLAŞMA ENSTİTÜSÜ’NDEN İTHİB’E ZİYARET

 

 

İTHİB Başkanı Ahmet Öksüz ve İTHİB Yönetim Kurulu Üyeleri, 22 Aralık 2021 tarihinde Beylerbeyi Sabancı Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Ömer Faruk Üçer ve Türkiye Dokuma Atlası Projesi Koordinatörü Ayşe Dizman’ı ağırladı. İTHİB Yönetim Kurulu Ali Sami Aydın ve Mahmut Vızvız’ın katılımlarıyla gerçekleştirilen toplantıda, 15 Ocak 2022 tarihine kadar uzatılan Türkiye Dokuma Atlası Projesi’ne ilişkin güncel hususlar görüşüldü.

 

İTHİB Başkanı Ahmet Öksüz, “Proje kapsamında tespit edilen ve coğrafyamızın zengin kültürel mirasının bir göstergesi olan 150’yi aşkın kumaş, Anadolu’nun köklü geçmişini gözler önüne seriyor. Bu tarihi mirasın gün yüzüne çıkarılarak korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması noktasında bir köprü ve kilometre taşı görevi üstlenen Türkiye Dokuma Atlası Projesi, köklü Türk Tekstil tarihimizin tasarım ve üretim gücünün tanıtımı için önemli bir sorumluluk üsteniyor. Geleneksel dokumaların uluslararası mecrada tanınırlığının artması, katma değerli ürün ihracatına katkı sağlayacağı için Birliğimiz ve sektörümüz adına paha biçilemez bir öneme sahip.” ifadelerini kullandı.

 

Beylerbeyi Sabancı Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Ömer Faruk Üçer ve Türkiye Dokuma Atlası Projesi Koordinatörü Ayşe Dizman ise, serginin İstanbul’a taşınması konusunda ise çalışmaların sürdüğünü belirtti. Ahmet Öksüz, Beylerbeyi Sabancı Olgunlaşma Enstitüsü ile her alanda iş birliğine açık olduklarını ifade ederek, Ömer Faruk Üçer’e yeni görevinde başarılar diledi.