BATİAD’ dan Yönetim Kurulumuza Ziyaret

BATİAD’ dan Yönetim Kurulumuza Ziyaret

Bayrampaşa Tekstilci ve Sanayici İş Adamları Derneği (BATİAD), Başkanımız Ahmet ÖKSÜZ’ü ve Yönetim Kurulu üyelerimizi ziyaret etti. Toplantıda bölgenin potansiyeli değerlendirildi ve ihracatı artırmak üzere geliştirilebilecek iş birlikleri hususunda görüş alışverişinde bulunuldu.

Gerçekleştirilen toplantıda Bayrampaşa’nın Türkiye tekstil ve hammaddeleri sektöründeki önemine değinen Ahmet ÖKSÜZ , sektörün ihracat hedefleri doğrultusunda yapılan çalışmalar ve sektörün karşılaştığı problemler hakkında bilgi aldı . Ülkemizin tekstil ve hammaddeleri sektörlerindeki 90 milyar dolarlık üretim potansiyeline ulaşılabilmesi için sık sık benzer toplantıların gerçekleştirilerek iş birliğinin güçlendirilmesine ilişkin adımların atılması gerektiğini vurguladı.

BATİAD Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Taner ATEŞ ise, 2010 yılında kurulmuş olunmasına rağmen yılda 370 milyon dolarlık bir ihracat rakamına ulaştıklarını,  başta Avrupa olmak üzere Orta Doğu ve Afrika kıtalarında etkin rol oynadıklarını dile getirdi.