Başkanımızın Konuşmasıyla İTÜ Ar-Ge Günü Etkinlikleri Açılışı Yapıldı

Başkanımızın Konuşmasıyla İTÜ Ar-Ge Günü Etkinlikleri Açılışı Yapıldı

23 Ocak 2019 tarihinde İstanbul Teknik Üniversitesi Tekstil Teknolojileri ve Tasarımı Fakültesi ev sahipliğinde AR-GE Günü etkinlikleri gerçekleştirildi. Yenilikçi projelerin hayat bulmasını amaçlayan AR-GE Günü kapsamında hem sektör temsilcileri hem de akademisyenler bir araya geldi.

  • Açılış konuşmasını Başkanımız Ahmet Öksüz yaptı

Bir gün süren etkinliğe İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB)’ni Başkanımız Ahmet Öksüz ve Başkan Yardımcımız Ahmet Şişman temsil etti.

Ahmet Öksüz'ün açılış konuşmalarını gerçekleştirdiği etkinlikte, Başkanımız tekstil ve hammaddeleri sektörünün Türkiye ekonomisi için önemine değinerek üniversite sanayi işbirliğinin ihracat hedeflerimiz ve sektörümüzün dönüşümü için kaçınılmaz olduğunu vurguladı.

  • Üniversite – sanayi işbirliğinin önemi vurgulandı

“Yenilikçi Projeler Hayat Buluyor” anlayışı ile hazırlanan AR-GE Günü kapsamında akademisyenlerin çalışmalarından derlenen nanoteknoloji, teknik tekstiller, fonksiyonel tekstiller, tekstil teknolojileri, tekstil kimyası ve tekstil tabanlı kompozitler alanlarında sayısı 40’a varan akademik projeyi Ar-Ge Merkezleri ile buluşturmayı hedefleniyor.

Etkinlik kapsamında, fakülte ile sanayi işbirliği için ortak bir platform oluşturmayı ve sürdürülebilir proje işbirlikleri sağlamayı hedefleyen yetkililer, akademisyenlerin ve  AR-GE merkezi temsilcilerinin bir araya geldiği ve görüş alışverişi yapabildiği verimli bir etkinlik olduğunu ifade ettiler.