Başkanımız Sn. Ahmet Öksüz 3. Tim Delegeler Çalıştayı’nda Sektör Sorunlarını Ve Çözüm Önerilerilerini Sn. Ruhsar Pekcan Ve Sn. Mustafa Varank’a Sundu

Başkanımız Sn. Ahmet Öksüz 3. Tim Delegeler Çalıştayı’nda Sektör Sorunlarını Ve Çözüm Önerilerilerini Sn. Ruhsar Pekcan Ve Sn. Mustafa Varank’a Sundu

Ticaret Bakanımız Sn. Ruhsar PEKCAN ile Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sn. Mustafa VARANK’ın teşrifleriyle Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanımız Sn. İsmail GÜLLE’nin ev sahipliğinde TİM - KOSGEB işbirliği imza töreni ve Yurtdışı Pazar Destek Programı Tanıtım Toplantısı düzenlendi. İmza töreninin ardından gerçekleşen 3. TİM Delegeler Çalıştayında Başkanımız Sn. Ahmet ÖKSÜZ sektörümüzün sorunlarını Sn. Ruhsar PEKCAN ve Sn. Mustafa VARANK’a aktararak çözüm önerilerimizi sundu.

Ticaret Bakanımız Sn. Ruhsar PEKCAN tüm çalışmalarda özel sektör, ihracatçı ve sivil toplum örgütleri ile bir bütün olduklarını ifade ederek ihracatın ithalatı karşılama oranının 2019 yılında yüksek oranlarda gerçekleşmesini ve dış ticaret açığımızı düşürmeyi hedeflediklerini belirtti.

İTHİB Başkanı Ahmet ÖKSÜZ  ise, Serbest Ticaret Anlaşmalarında; diğer devletlerle müzakerelere başlanmadan önce sektörel görüşlerin alınmasının ve sektörlerin taleplerinin göz önünde bulundurularak müzakere girişimlerine başlanmasının önemine değinerek yürürlükte olan Serbest Ticaret Anlaşmaları’nın gözden geçirilmesinin ihracatımıza olumlu yansıyacağını dile getirdi.  Ayrıca kamu alım ihalelerinde tekstil ürünlerimizin yerli malı önceliğinden yararlanması ve nitelikli tekstil ürünlerinin kullanımının zorunlu hale getirilmesinin hali hazırda geleneksel tekstil üretimi gerçekleştiren firmaların teknolojik dönüşümüne katkı sağlayacağını ve bu alanda üretim gerçekleştirmelerini teşvik edeceğini belirtti.