Başkanımız Kültepe Ekonomi Zirvesi’ne Katıldı

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) tarafından geçen yıl ilki gerçekleştirilen Kültepe Ekonomi Zirvesi’nin bu yıl ikincisi Kayseri’de geniş bir katılımla gerçekleştirildi.

Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay’ın, Kayseri Valisi Şehmus Günaydın’ın, 60.61.62. Hükümetleri Enerji ve Tabi Kaynakları Bakanı Taner Yıldız’ın, ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın’ın ve TİM Başkanı İsmail Gülle’nin katıldığı etkinlikte İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Başkanımız Ahmet Öksüz de konuşmacı olarak yer aldı.

Türkiye olarak zor bir dönemden geçildiğinin ve bunun birlik ve beraberlik sonucunda atlatabileceğimizin belirtildiği açılış konuşmalarında Kültepe Ekonomi Zirvesi ile, Kayseri’ye ve Türkiye’ye değer katmaya, ekonominin bu tarihi başkentinden, geleceğin ekonomisine ışık tutmaya çalışıldığı vurgulandı.

Konuşmaların ardından etkinliği panel bölümüne geçildi. Moderatörlüğünü Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ’ın yaptığı ‘Kobilere İhracat Rotası’ başlıklı oturumda, e-ihracat, dijital pazarlama, marka başarı hikâyeleri ele alındı.

Panelde Tekstil Sektörünün Ülke Ekonomisi İçin Önemi ve İhracat Performansı konusunda söz alan Başkanımız Ahmet Öksüz, 2018 yılı verilerinden hareketle sektörün 2019 yılı için belirlediği hedefleri katılımcılarla paylaştı.

Kapanış konuşmasının sonunda ise ASKON tarafından konuşmacılara birer plaket takdim edildi.