B2B VE B2C E-İHRACAT EĞİTİMİ

B2B VE B2C E-İHRACAT EĞİTİMİ

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) bünyesinde 2019 yılından bu yana faaliyetlerini sürdüren Konfeksiyon Yan Sanayi URGE Kümesi, B2B ve B2C E-ihracat Eğitimini 6 Ocak tarihinde tamamladı. Projenin 5. Eğitimi olarak gerçekleşen faaliyete küme firmaları yoğun ilgi gösterirken, açılış konuşmasını yapan KYSD Başkanı Murat Özpehlivan, 2020 yılı aralık ayında ihracat rekoru kıran konfeksiyon yan sanayi sektörü ihracatı yapan firmaları tebrik ederken; kümenin faaliyetlerine yeni dönem de hız kesmeden devam edeceğini belirtti.

 

E-satış kanallarına yönelik olarak gerçekleştirilen e-ihracat eğitimi sunumunu yapan Ersan Ertürk, B2B ve B2C e-ihracatın temel dinamikleri, hedef pazar seçiminin temel araç & noktaları, e-ihracat pazarlaması, artı ve eksileriyle alternatif satış kanalları ve popüler açık pazarlar, entegrasyon & satış süreçlerinin yönetimine ilişkin bilgiler paylaştı. Eğitimin diğer modüllerinde ise uluslararası e – ticaret firmalarının temsilcilerinin katılımlarıyla teorik bilgilerin pratiğe dönüştürülmesine yönelik çalışmaların gerçekleştirileceğini belirtti.

 

Eğitim sonunda firmalar büyük satış kanallarına ilişkin sorularını yöneltirken; eğitimin devam etmesi temennilerini ilettiler.