Aydın Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü İle İTHİB Yönetim Kurulu Bir Araya Geldi

Aydın Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü İle İTHİB Yönetim Kurulu Bir Araya Geldi

İstanbul Aydın Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özer Kanburoğlu, Tekstil Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Nazmi Ercan ve Üniversite Sanayi İş birliği Koordinatörü Elif Taştan; İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Eğitim Komitesine bir ziyaret gerçekleştirdiler.

İTHİB Eğitim Komitesi Başkanı Vehbi Canpolat’ın İTHİB’in eğitim faaliyetleri hakkında üniversite yetkililerine bilgi verdiği toplantıda, tekstil mühendisliği algısının yükseltilmesine yönelik Yükseköğretim Kurumu (YÖK) Başkanlığında organize edilen çalıştaylara ve çalışma grubuna ilişkin Aydın Üniversitesi yetkililerine bilgi verdi. İTHİB Yönetim Kurulu Üyelerinin de katıldığı toplantıda, Aydın Üniversitesi yetkililerine sektörün ihtiyacı olan nitelikte personel bulmakta zorluk çekildiği, dolayısı ile YÖK işbirliği ile gerçekleştirilen çalıştay sonuçlarından büyük beklentilerin olunduğu ifade edildi. Sektör ihracatının daha katma değerli bir yapıya ulaşması için üniversite – sanayi işbirliğine dikkat çeken İTHİB Y.K. üyesi Vehbi Canpolat; bu kapsamında eğitim kurumları ile işbirliği içerisinde olmanın, ortak projeler gerçekleştirerek sektöre yeni bir vizyon kazandırmanın önemine değindi.

Toplantı sonunda kurumlararası iş birliğini artırmak ve ortak projeler yürütmek amacı İstanbul Aydın Üniversitesi ile bir çalışma grubu oluşturulup ön çalışmaların başlatılmasına karar verildi.