Ahmet Öksüz Kolay İhracat Platformu Lansmanına Katıldı

Ahmet Öksüz Kolay İhracat Platformu Lansmanına Katıldı

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Öksüz, Ticaret Bakanlığı tarafından düzenlenen kolay İhracat Platformu lansmanına katıldı. Ticaret Bakanımız Sayın Ruhsar Pekcan’ın teşrifleriyle 28 Ağustos tarihinde gerçekleştirilen lastanda, platformun sağlayacağı kolaylıklar ve kullanımına ilişkin bilgi verildi.

Platformun tanıtımında Ruhsar Pekcan; “İhracatçılarımıza ve ihracat hedefi olan girişimcilerimize sunduğumuz hizmetin kalitesini ve kapsamını çok ileri düzeye taşıyabileceğimiz bir platformu devreye almış bulunuyoruz. Her ihracatçımızın yapay zeka kullanan bir danışmanı olacak platform üzerinde. Firmalarımız e-devlet üzerinden platforma giriş yapabileceği platformda, akıllı ihracat robotu ile veriler 7/24 çalışan algoritmalar üzerinden işlenecek. İşlenen bu veriler çerçevesinde üretilen çıktılar, çok daha fazla sayıda ihracatçımıza ücretsiz olarak sunulmuş olacak. Kolay ihracat platformu ile ihracatçılarımız, en güvenilir ve en güncel verilerle beslenen, en ileri analiz tekniklerini kullanan, çağdaş bir dijital danışmana kavuşmuş oluyor.” şeklinde konuştu.

Lansmana katılan İTHİB Başkanı Ahmet Öksüz, platformun ihracatçılara büyük kolaylık sağlayacağını söylerken, sektörde dijitalleşmenin önemine dikkat çekti. Öksüz, platformla birlikte sektörel araştırma ve raporlamanın hız kazanacağını da belirtirken, platformun ihracatçılar için hayırlı olmasını temennisini iletti.

Ticaret Bakanlığı’nın ihracatçılara ve ihracat yapmak isteyen girişimcilere yönelik oluşturduğu platform, hedef pazarlara yönelik araştırma yapabilme ve sektörel analizleri inceleme fırsatı sunuyor. Sektörler bazında, küresel durum ve Türkiye’deki durum birlikte ele alınırken; ihracat ve ithalat bilgilerinin yanı sıra, global trendlere ilişkin bilgiler de platformda yer alıyor. Yapay zekâ teknolojisinin kullanıldığı platform ihracatçılar için dijital danışmanlık görevi görmeyi amaçlıyor.

Kolay İhracat Platformu: https://www.kolayihracat.gov.tr/

Tanıtım: https://www.youtube.com/watch?v=xC2VVj4eFOE