AB PROJELERİNE HAZIRLIK EĞİTİMİ YOĞUN İLGİYLE TAMAMLANDI

AB PROJELERİNE HAZIRLIK EĞİTİMİ YOĞUN İLGİYLE TAMAMLANDI

 

İTHİB tarafından iki haftaya yayılan bir program ile düzenlenen Ar-Ge ve İnovasyon Çalıştayı, 21-22 Aralık’ta gerçekleşen AB Projelerine Hazırlık Eğitimi ile tamamlandı. 60 firmanın katıldığı eğitimin ikinci gününde İTHİB Başkanı Ahmet Öksüz, katılım gösteren firmalara ilgileri için teşekkür ederek, İTHİB Hibe Desteği Programına başvurmaya davet etti.

21 Aralık tarihinde Leyla Arsan tarafından gerçekleştirilen eğitimde, AB projelerindeki temel yaklaşım ve çalışma kültürünü anlatıldı. Farklı büyüklüklerde firmaların katıldığı eğitim başlangıcında yapılan tanışma ile firmalar eğitimden beklentilerini ve AB Projelerine ilişkin deneyimlerini anlattı. Leyla Arsan, Horizon Europe kapsamında 2021-2027 yılı bütçesinin 95.5 Milyar Euro olduğunu belirterek, programın alt kırılımlarına ilişkin bilgi verdi.  Türkiye’nin Ufuk Avrupa öncesi UFUK 2020 performansının da değerlendiren Leyla Arsan, son yıllarda artan başvuru sayısı ve başarı oranına dikkat çekti. Önümüzdeki 10 yıl için ana temaların teknolojik ve sürdürülebilirlik olduğunu belirterek, projelerin farklı uzmanlıklar gerektirdiğini ve tek başına yürütülemeyecek bir süreç içerdiğini ifade etti. İletişim ve ortak çalışma kanallarına ilişkin deneyimlerini de aktaran Arsan, sektörel platformlar ve networking yöntemlerine ilişkin bilgi verdi.

22 Aralık’ta gerçekleşen eğitimde TAGES’ten Aslı Kağnıcı, AB Proje deneyimlerini anlatarak, iyi uygulamalara dair bilgi verdi. Proje konsorsiyumu oluşturmak için yenilikçi fikirlerin yanı sıra farklı uzmanlıklardan farklı kurumların bir araya gelmesinin gerektiğini ifade etti. Farklı iş paketlerinden oluşan proje oluşturma sürecinin işleyişini ve her bir paydaşın alacağı sorumlukları da belirtti. Firmaların sorularının cevaplandığı eğitimde, projelendirme ve projelerde farklı rol almaya dair bilgilendirme yaptı.

Eğitimde konuşan Ahmet Öksüz, tekstil sektörünün daha ileriye taşınmasında önem teşkil eden katma değerli üretimin Ar-Ge ve inovasyonda kaydedilen ilerleme ile orantılı olacağını ifade etti.  Ahmet Öksüz, gerçekleştirilen eğitimler ile Avrupa Birliği fon kaynaklı projelere ilgiyi artırmayı hedeflediklerinin altını çizerek, İTHİB Hibe Programı ile firmalara Ar-Ge merkezi kurma konusunda ve uluslararası fon kaynaklarına erişim konusunda danışmanlık hizmeti sağlanacağını belirtti. Ahmet Öksüz ayrıca eğitim katılan Tercihim Tekstil Mühendisliği Burs Projesinden faydalanan öğrenciler ile İTHİB – İTÜ iş birliğinde gerçekleştirdiğimiz Tekstil mühendisliği alanında yüksek lisans yapan öğrencilere de ilgileri için teşekkür etti.  

İTHİB Hibe Desteğine Başvuru için Tıklayın!