4. Tekstil Aksesuarları Trend Ve İnovasyon Etkinliği Geniş Katılımla Kapılarını Açtı

4. Tekstil Aksesuarları Trend Ve İnovasyon Etkinliği Geniş Katılımla Kapılarını Açtı

19 – 20 Kasım 2019 tarihleri arasında Konfeksiyon Yan Sanayicileri Derneği’nin (KYSD) ev sahipliğinde ve İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB)’in destekleriyle gerçekleşen Tekstil Aksesuarları Trend ve İnovasyon Etkinliği bu yıl dördüncü kez düzenlendi.

Etkinliğin açılış konuşmalarını gerçekleştiren Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle “Tekstil ve Hazırgiyim sanayilerinin üretim, istihdam ve ihracat bakımından ekonomimizdeki ağırlığı dikkate alındığında, bu sektöre girdi temin eden yan sanayinin de önemi ortaya çıkmaktadır. Dolayısıyla bir hazırgiyim ürününde kullanılan aksesuarlar, o ürünün toplam kalitesinde hayati bir öneme sahiptir. Yan Sanayi olmadan Tam Sanayi olmaz.” diyerek konfeksiyon yan sanayi sektörünün önemini vurguladı.

İTHİB’i temsilen etkinliğe katılan İTHİB Yönetim Kurulu Üyesi Şerafettin Demir ise gerçekleştirdiği açılış konuşmalarında, “Güçlü bir konfeksiyon yan sanayi, tekstil ve hazırgiyim sanayinin de entegrasyonu açısından son derece önemlidir. Tekstil aksesuarlarının yerli sanayi tarafından karşılanması, hem daha fazla katma değer yaratılması hem de tekstil ve hazırgiyim sanayilerinin zamanında üretim ve zamanında teslimat süreçlerini olumlu yönde etkilemesi bakımından önem arz etmektedir.” dedi. Sektörün son yıllarda kat ettiği yola da dikkat çeken Şerafettin Demir, konfeksiyon yan sanayi sektörünün daha da büyümesinin ancak ve ancak tekstil üreticilerinin dayanışması sonucunda olabileceğini vurguladı. İTHİB tarafından KYSD ile işbirliği içerisinde gerçekleştirilen Ur-Ge Projesinin önemine dikkat çeken Demir, kümelenme projelerinin firmalara kattığı değer kadar sektörün dayanışmasına da çok önemli değerler kattığını ifade etti.